en de doorstart van Nederland en Vlaanderen contact met auteur op twittereurocrisis westencontact met auteur op email
kieswijzer geen woorden maar daden overdracht bevoegdheden
film van het westen vijfmaal failliet het westen 5x failliet boek economische crisis crisis belegging wijzer artikelen economische crisis politiek en economische crisis interview film
kieswijzer geen woorden maar daden bevoegdheden overdrachtgeen woorden maar daden kieswijzer overdracht bevoegdheden
geen woorden maar daden feyenoord kieswijzer overdracht bevoegdheden

22-1-2014    Kees Pieters

GEEN WOORDEN MAAR DADEN KIESWIJZER

Politici beloven vr verkiezingen dikwijls heel andere dingen dan ze n die verkiezingen uitvoeren. Een kieswijzer op basis van partijprogamma's heeft dan ook niet veel zin. Het enige waaraan men een politieke partij werkelijk kan beoordelen zijn de daden van die partij in het verleden.  Daarom presenteren we een GEEN WOORDEN MAAR DADEN KIESWIJZER.

Voor de Europese verkiezingen staat de vraag centraal of verdere overdracht van bevoegdheden naar Europa moet plaatsvinden. In het verleden zijn er twee belangrijke momenten geweest voor de overdracht van bevoegdheden naar Europa:
  • Het verdrag van Lissabon (de "Grondwet", die in het referendum was weggestemd, met een nieuwe naam)
  • Het ESM-verdrag.
In bovenstaande GEEN WOORDEN MAAR DADEN KIESWIJZER kunt u zien hoe de partijen hebben gestemd bij deze twee gelegenheden voor de overdracht van bevoegdheden. Het goede nieuws is, dat er bij iedere politieke voorkeur kan worden gestemd op een partij, die voorstander is van de overdracht van bevoegdheden n op een partij, die tegenstander is van de overdracht van bevoegdheden naar Europa. Iedereen, die geen brood ziet in verdere overdracht van bevoegdheden naar Europa, kan dus terecht in het rechterrijtje van de kieswijzer.

artikel 91.3overdracht bevoegdheden geen woorden maar daden kieswijzer