5 x failliet5 x en de politieke partijen van Nederland en Vlaanderen contact met auteur Het Westen 5 x failliet op twittereurocrisis westen 5 xcontact met auteur Het Westen 5 x failliet op email
sp en pvv tegen de euro
politieke partijen pvv en sp tegenover de machtspolitiek het westen 5x failliet boek economische crisis sp en pvv zijn geen deel van de elite sp en pvv zijn politieke partijen die niet meegaan met de elite de kloof tussen de sp en de pvv en de meeste politieke partijen
de politieke partijen van de elite 5 x
de pvv tegen de elite

Algemeen

Onderstaande films, documentaires en interviews geven niet noodzakelijkerwijs dezelfde visie als "Het Westen 5 x Failliet". Zij geven echter duidelijk een breder beeld van de werkelijkheid dan wat door de gangbare hoofdstroom in de politiek en in de economie wordt verkondigd. De huidige economische wetenschap en daarmee de politiek en andere besturen is gebaseerd op ons huidige geldsysteem met het drukken van geld door de centrale bank. Omdat dit systeem binnen enkele decennia in zal storten, is het beter om breder naar de werkelijkheid te kijken.
de sp tegen de elite
de pvv tegen de elite

Zeitgeist 2 Addendum

In het eerste half uur van deze 2 uur durende film wordt goed uitgelegd hoe het huidige geldsysteem werkt. Het drukken van geld door de centrale bank en het fractioneel reserve bankieren wordt uitgelegd.
meer...
de sp tegen de elite
de pvv tegen de elite

VPRO Tegenlicht - Duitsland uit de euro

Kan een exit van Duitsland (Dexit) uit de euro een oplossing voor de crisis zijn?  Het antwoord begint bij George Soros. De legendarische superinvesteerder bekritiseerde de Duitse opstelling in een geruchtmakend artikel in de The New York Review of Books. Soros poneert de gedachte dat een exit van Duitsland uit de euro weleens de uitweg uit de crisis zou kunnen zijn. Vasthouden aan de door Merkel ingezette koers is volgens Soros geen optie. Ook in Duitsland zelf is het denken over een "Dexit" niet langer taboe: de nieuwe Duitse partij 'Alternative für Deutschland' heeft "stoppen met de euro" zelfs als kernpunt. Tegenlicht portretteert oprichters en aanhangers van 'Alternative für Deutschland' en onderzoekt de Dexit-gedachte in interviews met onder andere George Soros, Bernard Connolly (auteur van The Rotten Heart of Europe), Duitslands bekendste beursanalist Dirk Müller en financieel geograaf en publicist Ewald Engelen.
meer...
de sp tegen de elite
de politieke partijen van de elite

Interview met Erik Mecking over "Deflatie in aantocht"

Een gesprek met historicus Eric Mecking over de nieuwe editie van zijn boek "Deflatie in aantocht", waarin hij jaren geleden de huidige crisis al voorspelde. In deze uitgebreide en geactualiseerde editie wordt helder uiteengezet dat we met deze kredietcrisis aan het begin staan van de grootste economische terugval sinds de jaren dertig. Ons staat een nieuwe grote depressie te wachten die in combinatie met de toenmende vergrijzing wel moet leiden tot ernstige problemen met onze pensioenen en de verworvenheden van de verzorgingsstaat.
meer...

politieke partijen drukken hun mening door tegen de wil van de bevolking in
Peter Schiff en de politieke elite 5 x

Interview met Peter Schiff over Amerikaans bankroet

Een gesprek met Peter Schiff, waarin hij duidelijk maakt, dat Amerika boven zijn stand leeft. Het drukken van geld is de enige manier om niet failliet te gaan. Immers, Amerika kan zich geen rente meer veroorloven, die meer is dan nul procent. Het maakt voor een investeerder niet zoveel uit je niet wordt terugbetaald, of wordt terugbetaald met dollars, die niets meer waard zijn. Peter Schiff voorspelt dat de grootste crisis nog moet komen. Vergeleken darbij is de huidige crisis een "Sunday school picnic". 
meer...

economie Amerika Peter Schiff interview


Centrale Bank Geld Drukkerij

centrale bank geld drukken

Occupy beweging

occupy beweging 1% 1 procent